Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Akçay'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

Akçay

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 88. yılı yurt genelinde olduğu gibi bağlı Edremit-Akçay'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı`nın 88. yılı yurt genelinde olduğu gibi bağlı Edremit-Akçay'da düzenlenen törenlerle kutlandı. Akçay İskelesi'nde ki etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.
Edremit Liman Başkanlığı tarafından düzenlenen törenle kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl 88.`si kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'na Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Acar, İlçe Mal Müdürü Abdullah Karadeniz, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Törenler, Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ile başladı. Ardından Liman Başkanı Murat Yıldız günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Yıldız, Türk Denizciliğinde bir devrim niteliği taşıyan Kabotaj Kanunu`nun 1926 yılında yürürlüğe girdiğine değinerek, "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı anlam itibari ile bir devletin gölleri, nehirleri, karasuları içinde kalan denizleri ile bunlarla ilgili limanlarında yapılan deniz ticaretinin o ülkenin kendi vatandaşları tarafından yapılması ile ilgili bir haktır" diye konuştu.
Daha sonra Kaymakam Erguvan, Belediye Başkanı Saka ve Liman Başkanı Murat Yıldız tarafından şehit denizcilerin anısına denize çelenk bırakıldı.
Kutlamaları deniz kenarını dolduran çok sayıda vatandaş ilgi ile izlerken, kutlamalarda yüzme büyük erkekler grubunda İsmail Devecioğlu birinci, Oğuz Özbudak ikinci, Sergen Durak üçüncü oldu. Yüzme genç erkekler grubunda Berkant Balcı birinci, Özay Önder ikinci, Yalçın Demircioğlu üçüncülüğü elde etti. Yüzme yıldızlar grubunda ise Berkay Ceyhan birinci, Çağatay Ceyhan ikinci, İsmail Can Keskin üçüncü oldu. Denizde tabak bulma yarışmasında ise İsmail Devecioğlu, Ozan Işık, Selahattin Balcı dereceye girdi. Denizde halat çekme yarışmalarında ise Sabri Zımba, Sergen Durak, Faruk Zımba ve Müslim Kazancı'dan oluşan grup rakiplerini geride bırakarak birinci oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yağlı direkten bayrak kapma yarışı en çok ilgiyi çeken yarışma oldu. Yarışmaların en gözde olanı yağlı direkten bayrak alma yarışmasını Yusuf Yiğit kazandı. Yarışmalarda dereceye girenlere Kaymakam Erguvan, Belediye Başkanı Saka ve diğer protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller ve hediyeler verildi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı